• Laatste nieuws

Laatste bericht bekijken Bijlage(n) BMW 2002-KIT VOOR BMW 1 SERIE CABRIO


Afbeelding

De Duitse onderneming Everytimer Automobile GmbH uit Welden heeft een retro carrosserie ontwikkeld voor de BMW 1 Serie Cabrio. De carrosserie is geïnspireerd op die van de beroemde BMW 2002. Goedkoop is het ombouwproces overigens niet, want voor de ETA 02 Cabrio gedoopte cabriolet vraagt Everytimer 70.000 euro aan ombouwkosten.

Die 70.000 euro ombouwkosten zijn overigens exclusief donorauto. Het is dus eerst zaak dat je een BMW 1 Serie Cabriolet op de kop tikt. Een BMW 135i Cabrio heeft de voorkeur. Reken voor zo’n uitvoering op ongeveer 20.000 tot 25.000 euro voor een gebruikt exemplaar. Daarna moet het ombouwen nog beginnen. In totaal ben je dus een kleine euroton kwijt aan deze retro metamorfose.

Afbeelding

De kit bestaat naast de andere carrosserie uit nieuwe bi-xenon-koplampen, LED-achterlichten, pepita-look interieurafwerking, een retro instrumentencluster, keyless drive, climate control, een navigatiesysteem, verwarmbare stoelen, een elektrisch bedienbare kap en park distance control.

Afbeelding

Wat techniek betreft blijft alles bij het oude. Onder de motorkap ligt dus nog steeds een 3,0-liter zescilinder turbomotor met een vermogen van 306 pk en maximaal 400 Nm koppel. Genoeg power om deze ETA 02 Cabrio in 5,6 seconden naar een snelheid van 100 km/u te brengen. De topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Afbeelding

Tot op heden zijn er twee prototypes gebouwd: een blauwe en een groene. Deze twee exemplaren hebben nog een glasvezel body. De volgende auto’s die Everytimer bouwt en verkoopt, krijgen een koolstofvezel carrosserie.

Afbeelding

Bekeken: 17971  •  Reacties: 4  •  Schrijf reactie [ Terug ]

  • Peiling

Welke variant gaat jullie voorkeur naar uit

OEM Polished
5
55%
Origineel Silver
4
44%
 

Aantal stemmen : 9

 

Bekijkt onderwerpcron