• Laatste nieuws

Laatste bericht bekijken BMW 9 serie 'Vision Future Luxury'


Afbeelding

Dit weekend op de 2014 Peking Autoshow is de toekomst van BMW onthuld. Met het Vision Future Luxury model, ook wel de 9 serie genoemd, wil BMW aantonen hoe ze de toekomst in gaan met innovatie en exclusiviteit.
Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design beschrijft dit model als volgt: “We use visionary concept vehicles like the BMW Vision Future Luxury to show where we may be going with these themes in the future, and to give us new inspiration and motivation. The BMW Vision Future Luxury – with its innovative technologies and with meticulous precision and quality in every detail – takes our thinking on modern luxury a logical stage further.”

Afbeelding

De auto heeft een coupé achtige lijn gekregen, die veel doet denken aan de 6 serie Gran Coupe. De auto is geheel opgebouwd uit lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel, aluminium en titanium. Hierbij is geprobeerd om zoveel mogelijk onderdelen uit een stuk te creëren, om de onderdelen zo licht en sterk mogelijk te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de B-pillaar, deze is nu geïntegreerd in de stoel waardoor er maximale sterkte en ruimte voor de achterpassagiers ontstaat.

Afbeelding

Dit model is helemaal volgestopt met de nieuwste snufjes en innovaties die in de toekomst een weg zullen vinden naar de productiemodellen. De verlichting maakt gebruik van lasertechniek die tot 10x meer licht produceerd dan de huidige LED lampen. Om de bestuurder zo goed mogelijk van informatie te voorzien is de ConnectedDrive ontwikkeld die alle informatie in 3D toont. Het standaard instrumentendisplay is vervangen door een Heads Up Display met Augumented Reality dat voor extra informatie over de reis zorgt. Denk hierbij aan maximum snelheid, verkeersborden lezer, file informatie en nog veel meer. De achterpassagiers zijn voorzien met een geïntegreerde tablet die in contact staat met het ConnectedDrive systeem van de bestuurder. Hierdoor is het op de achterbank mogelijk om informatie over de reis, zoals afstand en tijd, mee te krijgen.

Afbeelding

Ondanks alle innovaties en futuristische ideeën is het interieur nog écht BMW. Alles is bekleed met leder en hout dat in de bekende organische vormen is gevouwen. De bestuurder bevindt zich nog steeds in de bekende cockpit waarin alle meters en informatiesystemen op de bestuurder gericht zijn.

Afbeelding

De BMW 'Vision Future Concept' geeft een kijkje in de toekomst van BMW. De rode draad die hierdoor heen loopt is een super veilige auto, waarbij luxe niet in het gedrang komt. Het wachten is nu op wanneer de innovaties terug te vinden zijn in de productiemodellen.

Bekeken: 6992  •  Reacties: 3  •  Schrijf reactie [ Terug ]

  • Peiling

Welke variant gaat jullie voorkeur naar uit

OEM Polished
5
62%
Origineel Silver
3
37%
 

Aantal stemmen : 8

 

Bekijkt onderwerp